Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

«O ακούραστος πολεμιστής»


ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ «LE MONDE» ME ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ- «ΝΑ… ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ»

Με αφορμή την κλήση του Τζιμπρίλ Σισέ στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Monde», φιλοξενεί μεγάλο αφιέρωμα στον Γάλλο άσσο του Παναθηναϊκού...




...Το θέμα για τον Σισέ έχει τίτλο «Τζιμπρίλ, ο ακούραστος πολεμιστής» και ξεκινάει με την κάτωθι δήλωση του 28χρονου επιθετικού:

«"Το θέλω πάρα πολύ να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα το παλέψω μέχρι τέλους". Αυτό το είδος της δήλωσης δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου», αναφέρουν οι Γάλλοι και συνεχίζουν:

«Δεν τα παρατάει»

«Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν ανήκει σε αυτούς που παραιτούνται ή εγκαταλείπει την προσπάθεια. Ο επιθετικός που ξεκίνησε από την Οσέρ ανταμείφθηκε για την επιμονή του και, κυρίως, για μία σεζόν υψηλής ποιότητας με τον Παναθηναϊκό (νταμπλ και 29 γκολ).

«Να… τρέμουν οι βασικοί»

Παρών στη λίστα των 24 παικτών που ανακοίνωσε ο Ρεϊμόν Ντομενέκ τη Δευτέρα, ο Σισέ θα είναι σίγουρα στην Νότιο Αφρική ένα από τα επιθετικά ατού των «τρικολόρ». Και οι βασικοί θα πρέπει να αρχίσουν να… τρέμουν γιατί ο Τζιμπρίλ θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει μια θέση στη βασική ενδεκάδα».

«Τα καλύτερα και τα χειρότερα»

Έπειτα το αφιέρωμα κάνει αναφορά στην καριέρα του Σισέ: «Στα 29 του χρόνια ο Σισέ έχει περάσει τα καλύτερα και τα χειρότερα. Πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος με την Οσέρ, πήρε μεταγραφή στην Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2004 όπου κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, επιστροφή στο Σαμπιονά για δύο χρόνια με την Μαρσέιγ όπου σημειώνει συνολικά 24 γκολ.

Ο Σισέ γνώρισε, επίσης και σοβαρούς τραυματισμούς (κατάγματα της κνήμης-περόνη στο αριστερό και το δεξί πόδι, το 2004 και το 2006), από τους οποίους ο ένας του κόστισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Το 2008 έμεινε εκτός Εθνικής την τελευταία στιγμή διότι προτιμήθηκε ο Μπαφετίμπι Γκομίς.

«Είμαι υπερήφανος»

Αυτό το γεγονός σηματοδότησε την απουσία του για δύο χρόνια από την Εθνική Γαλλίας. Επιστρέφει στην Αγγλία για την Σάντερλαντ ως δανεικός, και παρά τα δέκα γκολ, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα στο Νησί για να τον κρατήσουν. Η ελληνική εξορία κυριαρχεί μπροστά στην έλλειψη εμπιστοσύνης από την ομάδα του, την Μαρσέιγ.

«Είμαι υπερήφανος. Δεν ήταν δεδομένη η επιστροφή και το να ξανακάνω να μιλούν για εμένα σε υψηλό επίπεδο και στην Εθνική Γαλλίας. Με είδαν να αμύνομαι, να τρέχω και να παίζω και για τους άλλους», έλεγε ο Σισέ μερικές εβδομάδες πριν την ανακοίνωση της λίστας.

«Ξανά στο προσκήνιο»

Τέλος, οι Γάλλοι σημειώνουν τη δήλωση του Σισέ που εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, ωστόσο τονίζουν ότι το Μουντιάλ μπορεί να του ανοίξει νέους ορίζοντες στην καριέρα του.

«Ο Σισέ που μετράει 38 συμμετοχές και 9 γκολ με την Εθνική Γαλλίας, κλήθηκε την τελευταία στιγμή για το φιλικό προετοιμασίας με την Ισπανία στις 3 Μαρτίου για να καλύψει το κενό του Λουί Σαχά. Αντικατέστησε τον Νικολά Ανελκά στο 77ο λεπτό και ήταν εξαιρετικά δραστήριος, κάτω από τις επευφημίες ενός κοινού που τον ευγνωμονούσε.

Αν και έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την ελληνική περιπέτεια, ένα μεγάλο Μουντιάλ μπορεί σίγουρα να τον επαναφέρει στο προσκήνιο. Ο Τζιμπρίλ σας χαιρετά».

http://www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου